Friidrettstalentet Anthony tar Grane til ny høyder!

  • 17. november 2023

2023 ble året da Anthony Ommundsen Johnsen for alvor tok steget fra å være ung og lovende til å vise seg fram som en av landets kommende friidrettstjerner. 

Anthony er en svært allsidig utøver og mestrer de fleste øvelsene på friidrettsbanen. Sesongen begynte med fantastiske 2,08 i høyde – norsk aldersrekord for 16-åringer. Dette åpnet opp for deltakelse i senior-NM hvor Anthony tok sølv i høyde og en sterk fjerdeplass i 110 m hekk.

Årets absolutte høydepunkt var uten tvil å bli tatt ut i den norske landsslagstroppen til EYOF – ungdoms OL. I år dro derfor Anthony til Slovenia for å konkurrere med det norske flagget på brystet. Gode resultater, og gode mesterskapserfaringer ble med hjem, sammen med mange gode minner. Å komme til finalerunden i både lengde og høyde er stort, når du konkurrerer med de beste 16- og 17-åringene i Europa.

Få 16-åringer i Norge (gjennom tidene) har prestert bedre en Anthony.  Det er bare 3 som har hoppet lengre og som har løpt over hekkene raskere, og ingen som har hoppet høyere. Blant de som har vært bedre finner vi Karsten Warholm og Pål Haugen Lillefosse.

Det er sykt gøy. Å se at jeg er i nærheten av dem får meg til å ville trene enda mer. Friidrett er noe jeg kommer til å drive med for alltid, og jeg håper jeg kan bli bedre enn dem, sa Anthony til Agderposten etter deltakelsen i EYOF.

For Grane friidrett er det stor stats å se at det er mulig å komme helt i toppen, selv om man kommer fra en liten klubb. Faktisk er det 20 år siden sist en Grane-utøver tok NM-medalje. Prestasjonene vekker stolthet og engasjement i hele klubben. Det at de unge utøverne kan trene sammen med en av de som er best i landet er til stor inspirasjon for mange.

For å finne nødvendige treningsfasiliteter og matching nærmer det seg flytting og klubbytte for Anthony. Men det unge talentet som er vokst opp på Moltemyr kommer nok alltid til å være Granegutt!